ceturtdiena, 2014. gada 12. jūnijs

Braucam? Braucam!




Svinīgi paziņojam, ka mēs dosimies uz laukiem! Jā, un to kā mūs uzņēma, ko stāstīja un rādīja varēsi vērot īsfilmā par jaunajiem lauksaimniekiem, jeb jauniešiem, kas uzdrīkstas paši sev būt par priekšnieku. Brauksim uz Latgali, Vidzemi, Zemgali un Kurzemi, kur meklēsim jauniešus, kas uzsākuši saimniekot savā zemē, attīsta ražošanu un ievieš jaunas iniciatīvas lauku nozarē.

Īsfilmas mērķis ir popularizēt lauku dzīvesveidu un caur labajiem piemēriem rādīt, ka laukos ir iespējas attīstībai un biznesa idejām. Mēs vēlamies iedvesmot un veicināt jaunu cilvēku iniciatīvu darboties, domāt, apstrādāt pašiem savu zemi un būt neatkarīgiem. Par īsfilmas galvenajiem varoņiem mēs vēl stāstīsim, bet pagaidām tas paliks noslēpumā. Varam vienīgi atklāt, ka katram jaunietim ir atšķirīgs uzņēmējdarbības virziens un savs skatījums uz nozari.


Īsfilmas veidotāji ir jaunieši no iniciatīvas „Jaunie lauki 2.0” un jauniešu organizācijas „AIESEC Latvia” Valmieras nodaļas. Komandā esam četri cilvēki, katrs ar savām ambīcijām, bet ar vienotu mērķi.

Lauris, kas ir „AIESEC Valmiera” topošais prezidents, teic, ka dalība šādos projektos ir neatsverama pieredze ko nevar iegūt studējot augstskolās. Piedalīties īsfilmas veidošanā viņu ieinteresēja tematika. „Manuprāt, mūsdienu jauniešos ir uzskats, ka veiksmīgu uzņēmumu var izveidot tikai lielās pilsētās un pamazām lauki tiek pamesti,” tāpēc viņš izlēma piedalīties šajā projektā, lai uzrunātu jauniešus un parādītu, ka laukos ir ļoti plašas iespējas, lai izveidotu veiksmīgu, tehnoloģijām bagātu lauksaimniecības uzņēmumu.


„Sabiedrībā visi ir dzirdējuši par lauku bezdarbu un, ka cilvēki pamet lauku reģionus,” stāsta Oskars, kas ir viens no „Jaunie lauki 2.0” iniciatīvas veidotājiem un turpina, ka par pozitīvo laukos tiek stāstīts maz. „Metīsim pie malas negatīvo. Ir laiks veicināt pozitīvismu sev apkārt,” norāda Oskars par īsfilmas veidošanu un uzskata, ka jauniešu rokās ir valsts nākotne, tāpēc ir vērts rādīt un stāstīt par daudzajām iespējām, kas cilvēkam sniegtas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru