pirmdiena, 2014. gada 14. aprīlis

Brauksim ciemos pie Balvu jauniešiem


28.aprīlī, sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu viesosimies Balvu Valsts ģimnāzijā, lai jauniešus iepazīstinātu ar projektu, pastāstītu par priekšrocībām dzīvojot laukos, savu pieredzi un mudinātu jauniešus izmantot jaunos medijus komunikācijas veidošanai.
Kopā ar skolēniem veiksim dažādus praktiskus uzdevumus, tostarp ielu intervijas, uzdodot jautājumus vietējiem iedzīvotājiem par dzīvi laukos, priekšrocībām un vai laukos ir piemērota vieta jauniešiem uzņēmējdarbības uzsākšanai. Skolēni tiek aicināti uz nodarbību ierasties ar velosipēdiem, lai ietaupītu laiku pārvietojoties, veicot intervijas ar iedzīvotājiem un pārējām iesaistītajām pusēm. Jaunos žurnālistus iedzīvotāji varēs atpazīt pēc speciālām uzlīmēm ar „Jaunie lauki 2.0” logo. Skolēnu iegūto informāciju, apkopotā veidā, publicēsim mūsu informatīvajā vietnē http://www.jaunatnelaukos.blogspot.com/.
Dienas gaitā, daļa skolēnu, ciemosies Balvu novada pašvaldībā, lai domes deputāti izteiktu savu viedokli par dažādiem lauku jautājumiem. Tāpat skolēni apmeklēs arī Balvu lauku rajona partnerības biroju.
Projekts „Jaunie lauki 2.0” tika izveidots Vidzemes Augstskolas kursā „Jaunie mediji un politika” ar mērķi izstrādāt interešu aizstāvības plānu sociālu problēmu risināšanai. Atsaucoties uz konkrētiem argumentiem par bezdarba līmeni laukos, lauku iztukšošanos un vecāku cilvēku lielāku īpatsvaru lauksaimniecībā, jaunieši izvirzīja mērķi motivēt savus vienaudžus turpmākās studijas un karjeru saistīt ar uzņēmējdarbību un Latvijas lauku reģioniem.
Toreizējā zemkopības ministre Laimdota Straujuma izteica atbalstu projekta darbībai, argumentējot, ka ir jāziņo par pozitīvo, jo veiksmīgi piemēri vairos jaunus veiksmes stāstus.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru