pirmdiena, 2014. gada 28. jūlijs

Kurzemes vīns, medus un aktīvi jaunieši

Vita un Uģis saimniecībā Ģiezēni

Uģis Grīnbergs īsfilmā „Braucam uz laukiem?” pārstāvēs Kurzemes novadu. Pēc maģistra studijām Rīgas Tehniskajā universitātē un darba pieredzes Nīderlandē Uģis nolēmis piedalīties projektā „Laukiem būt!”, kur guvis finansiālu atbalstu savas lauksaimnieciskās uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Uģis kopš bērnības kopā ar ģimeni dzīvojis laukos, taču studēt devies uz Rīgu. Padzīvojot pilsētā, sapratis, ka bieži vien ir noguris, nomocījies un neizjūt gandarījumu. Katru nedēļas nogali braucis mājās uz vecāku saimniecību to labiekārtot. Kopā ar draugiem, piemēram, uzbūvējuši eko pirtiņu.

Pēc maģistra grāda inženierzinātnēs iegūšanas Uģis uz dzīvošanu pavisam atgriezies Saldus rajona pusē, saimniecībās „Ģiezēni” un „Dzilnas”, kas abas pieder Grīnbergu ģimenei. Pats jaunietis aizrāvies ar galdniecību, bet pēcāk sācis nodarboties arī ar biškopību, jo bijis mantots jau vajadzīgais inventārs. Šobrīd Uģim ir divdesmit bišu saimju, taču nākotnes vīzija ir tās pavairot līdz pat 50 saimēm un, iespējams, vairāk.

Uģis piecus mēnešus devies strādāt uz Nīderlandi, kur guvis gan vajadzīgo pieredzi, gan idejas, lai startētu projektā „Laukiem būt!” ar savu biznesa vīziju. Konkursā saņemot naudas balvu, kā arī materiālu un idejisku palīdzību no draugiem – kolēģiem Nīderlandē un Latvijā, Uģis nu iestādījis jau pirmo hektāru pats savam ābeļdārzam. Viņa ideja ir ražot ābolu vīnus un sidrus. Eksemplārus Ģiezēnu mājas vīnam ar speciāli dizainētu etiķeti viņš dod nogaršot arī mums.

Uģis arī visādi citādi ir gana aktīvs jaunietis, kopā ar brāli septiņus gadus „Dzilnās” rīkojuši alternatīvās mūzikas festivālu „Zvērā”, tiesa, tagad saimniecībā notiek gana mierīgāki pasākumi, kas galvenokārt veltīti sportam. Turpat ir pašu ierīkots mini skeitparks un futbola laukums. Šogad gan Uģis saka, ka rīkos mazu kopā sanākšanu tikai ar pašiem tuvākajiem, ko nosaucis par „Zvēriņu”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru